Geplaatst op 22 november 2016

Regisseur aanwezig bij De Helleveeg

Woensdag 30 november is weer een nieuwe editie van de Cascade filmavond. Deze avond wordt de succesvolle verfilming ‘De Helleveeg’ vertoond, naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden.
Eind september won ‘De Helleveeg’ twee Gouden Kalveren, voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol (Hannah Hoekstra) en voor Beste Vrouwelijk Bijrol (Anneke Blok). Het leuke wil dat de regisseur van de film, André van Duren ons verblijdt met zijn aanwezigheid bij de vertoning in Cascade. Voorafgaand aan de film zorgt hij voor een korte inleiding en na afloop van de film is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

‘De Helleveeg’ gaat over Tiny (Hannah Hoekstra), ook wel Tientje Poets genoemd. Tiny is een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar twaalf jaar jongere neefje Albert (Benja Bruijning) is gefascineerd door zijn bijzondere tante en dol op haar verhalen. Tante Tiny lijkt in niks op haar zus en zijn moeder. Hij brengt het liefst zoveel mogelijk tijd met haar door. Tiny’s ouders (Anneke Blok en Gijs Scholten van Aschat) en haar zus Hanny (Hadewych Minis) maken zich echter zorgen over Tiny. Tiny luistert naar niemand en heeft nog steeds niet de juiste man gevonden. Maar de relatie tussen Tiny en haar familie is veel complexer dan die in eerste instantie doet vermoeden en Tiny wordt door haar ouders zo lang mogelijk thuisgehouden om het huishouden te doen. Dit komt door een heftige gebeurtenis in haar jeugd.

De film duurt 117 min en bevat een pauze. Kaarten kosten € 6,00, bestel ze hier.