Geplaatst op 18 april 2019

DE MENSEN VAN CASCADE

Wanneer je de locaties van Cascade regelmatig bezoekt, kom je vast onze medewerkers tegen. Wie zijn deze mensen die Cascade een gezicht geven en wat voor werk verzetten zij voor en achter de schermen? In deze rubriek stellen zij zich graag aan je voor.

Deze week: Terence van Baar 

“Als beheerder ben je de gastheer van Cascade. Het is fijn als je gasten een geweldige avond kunt bezorgen, dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Maar ook de voorbereidingen vind ik leuk. Het blijft gaaf om te zien dat je een lege zaal met meubilair, aankleding en verlichting precies de juiste sfeer kan geven”, vertelt Terence. En vaak gaat het hierbij echt om uitersten; van een uitvaart met 300 genodigden overdag tot een feestlocatie in de avonduren. Of van examenzaal tot oefenruimte voor een zangkoor. Zeker als de zalen meerdere keren per dag gebruikt worden, is het ombouwen een pittige klus waar achter de schermen een hoop regel- en sjouwwerk bij komt kijken.

Afwisselend werk
De beheerders van Cascade hebben een breed takenpakket. Juist de afwisseling is een van de redenen dat Terence zijn baan zo leuk vindt. “Op een werkdag ben ik met van alles bezig. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat de zalen in orde zijn en dat alles klaarstaat voor de huurders. Taken als kassabeheer, kaartverkoop en het aansturen van het horecapersoneel horen er ook bij. En verder houd ik goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Eigenlijk moet je als beheerder van alles wel wat weten, denk ook aan veiligheid en hygiëne.”

Achter de pannen
In vorige banen heeft Terence als chef-kok in verschillende restaurants veel ervaring opgedaan. “In de horeca maak je extreem lange werkdagen, dat is haast niet te combineren met een gezin. Ik heb een vrouw en twee kleine kinderen en daar wilde ik toch wat vaker voor thuis zijn. Ik werk nu ruim twee jaar bij Cascade, en hier is dat goed geregeld. Het zijn normale werkdagen en door de wisselende diensten ben ik soms ook overdag vrij.”  Overigens is Terence in de keuken nog steeds in zijn element; zijn zelfgemaakte erwtensoep en andere homemade gerechten vallen goed in de smaak bij de gasten én bij zijn collega’s.

Hart voor de horeca
Terence: “Ik verzorg ook de inkoop voor de horeca. Dat is leuk om te doen en het geeft me de kans om af en toe nieuwe producten en gerechten uit te proberen. We variëren dan de lunchgerechten op de kaart: van tosti’s en luxe belegde broodjes tot snacks en soepen. Veel huurders combineren de zaalhuur met een arrangement, bijvoorbeeld een uitgebreid lunchbuffet. Ook de diners komen uit eigen keuken; pasta, een satémenu of stoofvlees met oerfriet. Regelmatig schuiven ook de artiesten aan om voor hun voorstelling een hapje mee te eten. Zodra er diners geserveerd moeten worden voor grotere gezelschappen, of voor het theatermenu, doen we een beroep op een van de vaste cateraars waar Cascade mee samenwerkt. Hun kok komt dan bij ons op locatie de gerechten bereiden, kan ik toch nog een beetje meekijken.”