Geplaatst op 23 april 2019

DE MENSEN VAN CASCADE

Wanneer je de locaties van Cascade regelmatig bezoekt, kom je vast onze medewerkers tegen. Wie zijn deze mensen die Cascade een gezicht geven en wat voor werk verzetten zij voor en achter de schermen? In deze rubriek stellen zij zich graag aan je voor.

Deze week: Henk Kooiman

“De variatie in wat hier allemaal gebeurt, van BOVEN.Dansen tot bridge, is wat ik zo leuk vind aan Cascade. Voor een kleine organisatie zijn we heel veelzijdig en flexibel, eigenlijk pakken we alles aan. Bij een evenement als Holland Live gaan honderden mensen helemaal los in de Ridderhal. Het is geweldig om te bedenken dat een dag later in dezelfde zaal de sporters van Souplesse weer aan de ringen hangen”, vertelt teamleider Henk Kooiman. De kans is groot dat je Henk aan de lijn krijgt als je één of meerdere zalen in een van beide sporthallen wilt huren. Als teamleider stuurt Henk onder andere de beheerders, horecamedewerkers en de theatertechnicus van Stichting Cascade aan. Ook is hij verantwoordelijk voor de planning van de Ridderhal en de Sophiahal.

Werksfeer
Een bijkomstigheid van een kleine organisatie is dat wat minder strikt wordt vastgehouden aan de vaste taken binnen de verschillende functies. Henk houdt bijvoorbeeld ook toezicht op facilitaire zaken als schoonmaak en onderhoud en pakt praktische klussen op die thuishoren bij de afdeling Personeelszaken. “Ook omdat we niet zomaar voor iedereen een vervanger beschikbaar hebben, is de teamspirit binnen Cascade heel belangrijk. Je moet hier echt goed kunnen samenwerken met collega’s; met elkaar meedenken, oplossingen bedenken en het werk aanpakken. Doordat medewerkers vaak langere tijd in dienst zijn van Cascade, is iedereen goed op elkaar ingespeeld. Collegialiteit en een goede werksfeer zijn belangrijke waarden binnen onze organisatie.”

Jubileum
Henk trad in 2008 in dienst bij Stichting Cascade voor de opening van sporthal De Sophiahal, dat ligt in het groene hart van de wijk De Volgerlanden. Voorheen had hij een leidinggevende functie bij TNT Express. Met zijn komst naar Cascade was Henk verlost van de nachtdiensten. “Maar ik vond het vooral heel leuk om in mijn eigen dorp te gaan werken en Stichting Cascade kende ik al goed. Mijn vader was destijds intensief betrokken bij de overgang van dorpshuis De Schoof naar het nieuwe pand van Cultureel Centrum Cascade aan de Hoge Kade. En ook al was het inmiddels 10 jaar later, het gaf me een goed gevoel dat ik zijn werk kon voortzetten.” In september 2018 vierde Henk zijn 10-jarig jubileum bij Cascade, alsnog van harte gefeliciteerd!

Wil je informatie over het huren van een sportzaal in Hendrik-Ido-Ambacht? Neem gerust contact op met Henk, hij vertelt je graag meer.