Geplaatst op 22 mei 2019

DE MENSEN VAN CASCADE

Wanneer je de locaties van Cascade regelmatig bezoekt, kom je vast onze medewerkers tegen. Wie zijn deze mensen die Cascade een gezicht geven en wat voor werk verzetten zij voor en achter de schermen? In deze rubriek stellen zij zich graag aan je voor.

Deze week: Jolanda Barendregt

Wanneer de meeste mensen nog op één oor liggen, is Jolanda Barendregt al druk aan het werk. Vijf dagen per week gaat zij ’s morgens om 06.00 uur aan de slag zodat de huurders, bezoekers en collega’s weer in een fris Cascade binnenkomen. Zij zorgt er onder andere voor dat de kantoren en het sanitair keurig schoon zijn, ze zeemt de ramen, werkt stapels wasgoed weg en strijkt de bedrijfskleding. “Ik weet dat veel mensen dit vervelende klussen vinden, maar opruimen en poetsen vind ik leuk. Zodra het werk klaar is en alles weer glimt, kan ik daar echt van genieten. En dat is maar goed ook, want in september werk ik hier 11 jaar. Als je het werk niet leuk vindt, houd je het echt niet zo lang vol”, zegt Jolanda.

Lekker bezig
Of Jolanda thuis ook zo van het poetsen is? “Nou, ik ben altijd wel met van alles bezig, ik kan niet goed stilzitten. Binnenkort wordt ons nieuwe appartement in Zwijndrecht opgeleverd, daar moet natuurlijk ook flink gewerkt en schoongemaakt worden. Dat is fijn want we kijken erg uit naar de verhuizing.” Jolanda is een vrolijk en opgeruimd type, onze ‘Jootje’ is dan ook een graag geziene collega. “Ik doe mijn werk met veel plezier en kom altijd lachend en zingend binnen. Ook houd ik wel van een geintje en maak ik graag een praatje met iedereen. Al zorg ik er ondertussen natuurlijk wel voor dat het werk afkomt.”

Troep
Niet iedereen is geschikt voor deze job. Soms is het verbazend wat een rommel en smeerboel mensen kunnen achterlaten, daar moet je maar tegen kunnen. “Tja, dat is natuurlijk niet fijn, maar het moet wel opgeruimd en schoongemaakt worden. Dan begin ik maar gewoon, daar denk ik dan niet te lang over na. Ik gebruik goede Eco-schoonmaakmiddelen en een stoomreiniger, hygiëne is belangrijk. En als het dan weer gedaan is, ga ik toch met een goed gevoel naar huis.”

Samen aan de slag
Een aantal uren per week krijgt Jolanda hulp van haar collega Richard, hij werkt bij Cascade via Fris Facilitair. Vanwege een visuele beperking is het voor hem niet gemakkelijk om een geschikte werkplek te vinden, maar met de begeleiding van Jolanda heeft hij in Cascade zijn draai gevonden. Jolanda: “We kunnen goed met elkaar opschieten en we werken heel fijn samen. En het is gezellig om een maatje te hebben waar je een boterham mee kan eten. Als je zo vroeg begint, heb je daar later in de ochtend echt wel even behoefte aan.”