Over Stichting Cascade

Stichting Cascade neemt al ruim 20 jaar een belangrijke positie in binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en de regio Drechtsteden. Dankzij een breed pakket diensten en aanvullende faciliteiten heeft Stichting Cascade naam gemaakt als een veelzijdige en gastvrije organisatie.

Onze locatie:

De stichting is gevestigd in Cultureel Centrum Cascade. Dit moderne en multifunctionele gebouw aan de Hoge Kade 50 heeft een streekfunctie in de hele regio Drechtsteden. Naast alle faciliteiten van onze stichting biedt het op de begane grond onderdak aan het Sociaal Portaal Hendrik-Ido-Ambacht (SOPHIA) en de bibliotheek.

Onze diensten:

Theater
Voor theater- en filmliefhebbers is Cascade dé plek om de beste cabaretiers, muzikanten en films te bewonderen. Het is een intiem en gezellig theater, waarin wekelijks voorstellingen te zien zijn van bekende namen en aanstormende talenten. Ook is er een breed filmaanbod voor volwassenen en kinderen.
Lees meer over het theater

Zaalverhuur & Evenementen
Cascade heeft naast de theaterzaal een gezellige foyer en tien prachtige zalen, geschikt voor veelzijdig gebruik van 2 tot 550 personen. De ideale locatie voor bijeenkomsten, evenementen en feesten. Voor zakelijke gasten en particulieren. In overleg kan uw bijeenkomst compleet voor u op maat worden uitgevoerd.
Lees meer over zaalverhuur & evenementen

Sporthallen
Stichting Cascade verzorgt tevens de exploitatie van Sporthallen de Ridderhal en Sporthal de Sophiahal in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze sportlocaties hebben tot ver buiten de gemeente een zeer goede naam opgebouwd bij tal van sportclubs, verenigingen en bedrijven.
Lees meer over de sportvoorzieningen

Maar… Cascade heeft nog meer te bieden:

Horeca
In de sfeervolle foyer op de eerste verdieping, oftewel grandcafé BOVEN., bent u van harte welkom voor een kop koffie of een drankje. Wilt u uw gasten trakteren op een gezellige borrel met hapjes, heerlijke lunch of culinair diner? Dat verzorgen wij graag voor u, eventueel in samenwerking met onze huiscateraar.

Voorzieningen
Door de centrale ligging (nabij de A15 en A16) is Cultureel Centrum Cascade goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. In de directe omgeving zijn er ruim voldoende gratis parkeermogelijkheden. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en beschikt over moderne technische faciliteiten.

Wilt u meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!